Wet verbetering poortwachter: wij helpen je

Medewerkers die langdurig ziek zijn, vallen binnen de Wet verbetering poortwachter. Deze wet schrijft voor op welke momenten jij als werkgever wat moet doen. En dat kan best ingewikkeld zijn. Zeker als je hier niet dagelijks mee te maken hebt. Onze casemanagers kennen de Wet verbetering poortwachter van binnen en van buiten, en staan jou bij. Zo weet je zeker dat je geen essentiële stappen mist.

En hoe belangrijk de Wet verbetering poortwachter ook is: onze casemanagers gaan in de verzuimbegeleiding nog een stap verder. Ze geven jou proactief advies, zorgen dat alles tijdig en juist gebeurt én kijken vooruit. Is het nodig om een arbeidsdeskundige of een coach in te schakelen? Dan nemen de casemanagers dit voor je uit handen. Wel zo’n fijne gedachte.

Informeren over Wet verbetering poortwachter

Binnen de Wet verbetering poortwachter ontzorgen we jou als werkgever en bieden je medewerkers een luisterend oor. Uiteraard binnen de grenzen van het medisch beroepsgeheim. Voor medewerkers zijn alle verplichtingen rondom de Wet poortwachter vaak erg spannend. Wij vertellen de medewerkers wat ze kunnen verwachten en aan welke verplichtingen zij moeten voldoen.

WIA-uitkering

Is een medewerker 21 maanden, oftewel 93 weken ziek en niet binnenkort hersteld? Dan is het van belang om een WIA-uitkering aan te vragen. Na twee jaar ben je als werkgever niet meer verplicht het loon door te betalen voor de uren dat een medewerker ziek is; een WIA-uitkering vult grotendeels het financieel gat dat dan ontstaat. Onze casemanagers helpen bij de aanvraag en zorgen dat het verzuimdossier op orde is. Wil jij als werkgever het loon van je medewerker langer doorbetalen, bijvoorbeeld omdat diegene bijna volledig beter is? Ook bij die aanvraag kun je op onze casemanagers vertrouwen.

Ziek uit dienst

Je ziet het waarschijnlijk graag anders, maar niet elke medewerker is in staat om weer te gaan werken. Dit kan betekenen dat een medewerker ziek uit dienst gaat. Bij deze specifieke gevallen moet je als werkgever goed opletten dat je het juiste proces volgt. Wij begeleiden je bij elke stap en schakelen indien nodig ook andere deskundigen in, zoals een jurist.

Verplichting Wet verbetering poortwachter

Als werkgever heb je veel verplichtingen binnen de Wet verbetering poortwachter. Houd je je niet aan de eisen? Dan loop je het risico dat het UWV een loonsanctie oplegt. In dat geval moet je een zieke medewerker ook na twee jaar nog loon doorbetalen. Dat is een situatie die je natuurlijk wilt voorkomen. Door te kiezen voor een samenwerking met VerzuimPreventPlus weet je zeker dat je volledig wordt ontzorgd en dat alles goed geregeld is.

Benieuwd naar verzuimbegeleiding op maat voor jouw bedrijf? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Mogen wij je helpen?

Neem contact op met ons team. Wij ondersteunen je graag.

Bel ons:


0184 49 68 04

Of mail naar:

Mogen wij je helpen?

Neem contact op met ons team. Wij ondersteunen je graag.

Bel ons:
Of mail naar:


info@verzuimpreventplus.nl

Waar kunnen we je verder mee helpen?

Meer klantverhalen

  • "Er werd met ons meegedacht vanuit de praktijk en onze medewerkers hebben praktische tips gekregen. Dat maakt dat we nu een resultaat hebben liggen waar we echt mee verder kunnen."

    Jaap de Keizer jr. Directeur

    Keizer Unitbouw

    Lees het hele verhaal

  • "De mensen van VerzuimPreventPlus zijn niet alleen deskundig, maar verliezen ook de menselijke kant niet uit het oog."

    Hanneke Middeldorp, HR-manager

    Zusss

    Lees het hele verhaal

  • "Wat ik heel goed vind aan VerzuimPreventPlus, is dat ze aan de bel trekken als iemand vaker ziek is dan gemiddeld."

    Leon Slob, mede-eigenaar

    Bakkerij van der Grijn

    Lees het hele verhaal